Corupția, între conștiință spirituală și frică de brațul lung al legii
- dimensiunea fontului micește mărimea fontului creşte dimensiunea fontului
- Imprimare
Dezbatere la Universitatea „Danubius” cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie
Ieri, 9 decembrie, studenţii Facultăţii de Drept a Universităţii ”Danubius” au sărbătorit, împreună cu specialişti din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Galaţi, Ziua Internaţională Anticorupţie.
Evenimentul a fost organizat de Cercul Ştiinţific Studenţesc de Drept Public ”Nicolae Titulescu” din cadrul Facultăţii de Drept, sub coordonarea doamnei lect, univ. dr. Ana Alina IONESCU DUMITRACHE.
Invitaţii speciali, Comisar Şef de Poliţie Ionica BOLEA, Comisar Şef de Poliţie Gabriel TIMOFTE şi Subinspector Marius MUNTEANU, absolvenţi ai acestei facultăţi, au reuşit să antreneze studenţii participanţi într-un dialog interactiv referitor la cazuri concrete de corupţie, modul în care acţionează făptuitorii, funcţionari publici sau, potrivit noului Cod penal, orice persoană, înregistrate în practica acestui Serviciu.
De asemenea, unul dintre aspectele dezbăute cu această ocazie a fost cel referitor la modul în care copilul percepe acţiunea mamei, a tatălui sau a altor membri din familie care săvârşeşsc fapte de corupţie.
Studenţii au aflat că cel mai corupt stat din Europa este Rusia iar cel mai ”curat” stat este Danemarca.
Înainte de încheierea dezbaterilor, studenţii, cunoscând această posibilitate de la colegii lor din ani mai mari, şi-au exprimat dorinţa de a fi implicaţi în activităţile practice derulate de către Serviciul Judeţean Anticorupţie, în calitate de martori asistenţi, pentru a înţelege mai bine activitatea acestei instituţii.
Prezenţa specialiştilor practicieni în faţa studenţilor danubieni este deosebit de importantă, contribuind la înţelegerea informaţiilor teoretice la care au acces la orele de curs şi de seminar.
Şef Birou Relaţii Publice,
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE