Colegiul Danubius

Universitatea Danubius are, începând din acest an, în oferta educaţională şi un colegiu, pentru a le asigura elevilor o încadrare optimă în viaţa socio- profesională în condiţiile realităţii economice şi sociale actuale.

 

Noi oportunităţi de inserţie pe piaţa muncii

Candidaţii pot opta pentru specializarea  CAMERAMAN -FOTOREPORTER în domeniul Comunicare, la forma de învăţământ de zi, nivelul 5 avansat, durata studiilor fiind de 2 ani.

Absolventul acestei specializări a Colegiului Danubius va fi calificat pentru a ocupa un loc de muncă în domeniul COMUNICARE, CAMERAMAN-FOTOREPORTER, avand urmatoarele competente: elaborareaa unor  noi concepte de realizarea a reportajelor, crearea animaţiilor video, crearea genericelor video, crearea şi producerea de materiale publicitare, alegerea stilului potrivit, prelucrarea imaginii, pregătirea pentru tipar, îmbunătăţirea şi înlocuirea designului existent, animaţie de caractere, proiectarea şi producţia mărcii corporative, pregătirea banner-elor şi a anunţurilor pentru prezentările web, ilustraţii, prezentarea favorabila  de reviste, cărţi, ziare.

 

Calificare posliceală în condiţii europene şi cu profesori universitari

Colegiul dispune de un complex de resurse materiale şi umane care garantează condiţiile necesare unui nivel optim de instruire teoretică şi aplicativă. Baza materiala cuprinde săli de curs dotate cu videoproiector, flipchart, tabla magnetică, laborator foto-video dotat cu aparate foto de ultimă generație, camere video profesionale, studio de televiziune echipat conform standardelor europene (lumini profesionale, camere, lavaliere, prompter, masa de prezentare emisiuni, microfoane, mobilier specific de televiziune.

Personalul didactic al Colegiului este reprezentat de cadre didactice din mediul universitar si formatori specializati in domeniul cameraman-fotoreporter, iar practica se va realiza in cadrul studioului de televiziune al Universitatii Danubius si in laboratorul foto din universitate. Cursanții vor avea oportunitatea de a participa la intalniri d elucru cu partenerii Universitatii Danubius din domeniul media (redactii de ziare, studiouri locale de televiziune, etc).

 

BENEFICII PENTRUCURSANȚII COLEGIULUI ,,DANUBIUS,,

- în actul de predare este folosit sistemul multimedia, prin utilizarea unor metode interactive centrate pe elevi;

- eşti implicat în toate activităţile, inclusiv în luarea deciziilor majore ale conducerii  Colegiului

- eşti promovat agenţilor economici de profil în vederea angajării pe plan local, în tară şi în Uniunea Europeană!

- acordă burse sociale  cursanţilor cu situaţii financiare deosebite!

- participi la activităţi extraşcolare, de voluntariat!

- ai acces permanent la Bibliotecă!

- participi gratuit la sesiunile şi simpozioanele organizate de Şcoală!

- ai acces in laboratoarele de informatică si multimedia, dar şi pe terenurile de sport!

- beneficiezi de acces gratuit la reteaua wireless a Universitatii Danubius

- participi gratuit la workshopurile de dezvoltare personala organizate de Colegiul Danubius in colaborare cu cadrele didactice ale FCRI, specialziarea Psihologie, dar si la evenimentele organizate impreuna cu partenerii Colegiului Danubius (lansari de carte, spectacole, lansari de produse specifice domeniului, etc)

- beneficiezi gratuit de sesiuni de consiliere si orientare in cariera, realizate de specialistii de la CCOC, din cadrul Universitatii Danubius

CU SAU FĂRĂ DIPLOMĂ DE BACALAUREAT

Colegiul Danubius este soluţia salvatoare a elevilor care nu au reuşit să treacă examenul de Bacalaureat, aceştia având posibilitatea de a nu pierde contactul cu studiile şi de a se califica în una din cele două specializări oferite de  Colegiul Danubius.

Dar Bacalaureatul nu rămâne un subiect închis pentru cursanții Colegiului ,,Danubius,,. Universitatea “Danubius” oferă pregătire gratuită pentru examenul de Bacalaureat, organizând pentru aceştia sesiuni speciale de pregătire cu profesori renumiţi pentru rezultatele lor la materiile Limba şi literatura română şi Matematică

 

Contact

Colegiul “Danubius” din Galaţi:

+04 754 380 747– Director

+40 372 361 207 - Secretariat

+40.372.361.292- Fax

 

Taxe

Sus