ALERTĂ DE GRADUL 0 LA UNIVERSITATEA ”DANUBIUS”
- dimensiunea fontului micește mărimea fontului creşte dimensiunea fontului
- Imprimare
- Media
EDUCAȚIE PENTRU MARELE CUTREMUR
În urmă cu 38 de ani, România a fost zguduită de cel mai dezastruos seism cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter care, în doar câteva zeci de secunde, a avut peste 1500 de morți și peste 11.000 de răniți.
Astăzi, 4 martie, Universitatea ”Danubius” a organizat în parteneriat Școala Postliceală „Danubius”, Asociația „SMURD” Galați și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Eremia Grigorescu” al Județului Galați o simulare de evacuare în cazul unui cutremur de magnitudine mare precum și măsurile de prim-ajutor care trebuie acordate victimelor în urma unui asemenea cataclism.
Organizatorii acestui eveniment au dorit să realizeze, prin acest exercițiu, educația membrilor comunității Danubius în sensul de a ști cum trebuie să reacționeze într-o asemenea situație, indiferent de locul în care ar fi surprinși de cutremur. Evacuarea în caz de urgență, metode de prim ajutor medical și de resuscitare cardio-pulmonară precum și modul de utilizare a diverselor tipuri de extinctoare au fost câteva dintre aspectele esențiale prezentate de specialiști.
Cei care au participat la acest eveniment știu acum că:
În timpul unui cutremur, în cazul în care se află într-o clădire: vor sta pe loc, fără să fugă ; se vor adăposti sub o masă grea sau sub un birou sau orice alt obiect de mobilier de care se pot ține. Daca sunt pe un hol se vor ghemui și propti de un perete de interior; vor evitati ușile, ferestrele, oglinzile, sobe, biblioteci etc. ; nu vor folosi liftul.
În cazul în care sunt surprinși de cutremur afară : vor încerca să se deplaseze spre o zonă mai sigură, departe de ferestre, clădiri, stâlpi de electricitate sau de telefon.
De asemenea, publicul prezent la demonstrația de astăzi a primit informații importante referitoare la ce trebuie făcut în cazul unui cutremur care ne surprinde în mașină, în locurile publice aglomerate, la școală etc. precum și la măsurile ce trebuie luate imediat după producerea cutremurului.
Exercițiul de simulare a reacțiilor pe care trebuie să le avem în cazul unui cutremur este ecoul unor activități anterioare desfășurate de către Universitatea ”Danubius” în parteneriat cu Asociația SMURD Galați și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați, în luna februarie, aceste instituții realizând acțiuni dedicate Zilei Europene Numărului Unic 112 – 11 februarie.
Salutăm intervenția profesionistă a reprezentanților Asociației SMURD Galați și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați și felicităm implicarea deosebită a colegilor Andrei TATULICI și Gabriela CARANGHEL în realizarea acestui exercițiu deosebit de util comunității.
Șef Birou Relații Publice,
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE