”PREZENT!” PENTRU EDUCAȚIE! SUTE DE LICEENI DIN GALATI SI REPUBLICA MOLDOVA AU PARTICIPAT LA ZIUA PORȚILOR DESCHISE
- dimensiunea fontului micește mărimea fontului creşte dimensiunea fontului
- Imprimare
Viitor, profesie potrivită, carieră plină de satisfacții. Acestea sunt prioritățile multor tineri liceeni care știu că nu este o opțiune înțeleaptă să abandoneze școala pentru un câștig rapid, eventual cât mai departe de casă și de țară. Sunt preocupări ale tinerilor hotărâți să nu se desprindă așa curând de mâna educației, să continue facultatea și să devină profesioniști în domeniile dorite. Acesta a fost și profilul majorității liceenilor gălățeni (Liceul Teoretic ”Emil Racoviță,” Liceul Tehnologic Transporturi Căi- Ferate Galați, Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism ”Dumitru Motoc”, Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” ) și din Republica Moldova care au participat la activitățile organizate de Universitatea ”Danubius” cu ocazia Zilei Porților Deschise, joi, 18 mai.
Oaspeții moldoveni, din Cahul și raioanele învecinate, liceeni însoțiți de cadre didactice, au fost întâmpinați de colegii lor din România cu plăcinte și tradiționalii covrigi, întorcând gestul primirii călduroase printr-un program artistic special pregătit pentru această ocazie.
Împreună au vizitat sălile de curs și de seminar, biblioteca, laboratoarele media, de criminalistică, de informatică, de limbi străine, studioul GetTV, Aula Magna și Sala Senatului.
Deopotrivă, au fost plăcut impresionați de condițiile extraordinare de studiu de care beneficiază studenții danubieni dar și de ”felul de a fi” al oamenilor pe care i-au întâlnit la această universitate.
Tinerii au participat și la o parte dintr-o oră de matematică, o lecție de pregătire pentru Bacalaureat, fiind fascinați de metodele moderne de predare- învățare folosite la cursuri, domnul Prof. univ. dr. Cătălin Angelo IOAN convingându-i ușor că un curs de matematică poate fi deosebit de plăcut.
Interesul vizitatorilor a fost reconfirmat de multitudinea de întrebări pornind de la oportunitățile în carieră oferite de Facultatea de Drept, Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Psihologie și Facultatea de Științe Economice – specializările Finanțe și Bănci ; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor și continuând cu întrebări referitoare la burse, la modul în care se desfășoară practica la fiecare facultate, la media de admitere, la cazare, la activitățile extracuriculare în care pot fi implicati și, nu în ultimul rând la exemple de absolvenți ai acestei Universități.
Tinerii au aflat că pot să urmeze cursurile unei facultăți și să muncească în același timp, fiind foarte interesați de formele de învățământ care le permit acest lucru, respectiv: învățământul la distanță și învățământul cu frecvență redusă.
Până la a deveni student danubian, liceenii trebuie să treacă de examenul de Bacalaureat, examen la fel de serios și în România și în Republica Moldova.
Cu această ocazie, vizitatorii au aflat că, în cazul în care nu promovează Bacalaureatul, trebuie să rămână conectați educației, să opteze pentru o specializare a Școlii Postliceale Danubius.
Universitatea ”Danubius” mulțumește colaboratorilor, doamnei Viorica ISAIA, profesor metodist la Casa Corpului Didactic Galați și domnului Valeriu Baban - Direcția de Învățământ Cahul, pentru sprijinul deosebit acordat și, implicit, pentru reușita acestui eveniment.
Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE