Facultatea de Drept

Alumni

Liliana Istrate Photo  

Atunci când vorbesc sau se vorbeşte despre Universitatea „Danubius”, imaginea care mi se conturează cel mai repede în minte este aceea a unei instituţii de învăţământ superior de prestigiu, un centru de excelenţă în domeniul educaţiei,  o universitate modernă care promovează în continuare, comunicarea şi colaborarea între profesorii, studenţii dar şi absolvenţii săi.
Nu mă pot opri să nu mă gândesc la faptul că perioada de început, 1992 – 1996,   în care eram studentă a  Facultăţii de Drept, din cadrul Universităţii „Danubius” a fost deosebit de grea, având de înfruntat mentalitatea depăşită a unor persoane,  dar şi  neîncrederea şi uneori cinismul unor reprezentanţi ai unor universităţi care vedeau în noua instituţie de învăţământ un concurent redutabil, prin ambiţia, determinarea şi voinţa atât a celor care au fondat această instituţie, cat şi a celor care au ales să îi urmeze cursurile.  
Am rezistat tuturor  încercărilor şi piedicilor fiecărei etape datorită unor profesori care au crezut în noi, ne-au sprijinit şi ne-au încurajat în momentele de panică, sădind în noi dorinţa de a ne urma idealurile şi de a ne pregăti serios pentru a demonstra tuturor că „lumea nu este a celor ce pot, este a celor ce vor”… şi cred că majoritatea ne-am realizat acest obiectiv.
Perioada de început a fost marcată de figura emblematică a fondatorului universităţii Danubius -  profesor universitar doctor  Benone Puşcă – căruia foarte mulţi dintre noi, absolvenţii Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Danubius” îi datorăm devenirea noastră de acum.     
Nu a existat niciun moment în cei patru ani de studii în cadrul Facultăţii de Drept, în care să nu fi fost permanent „monitorizaţi”,  sprijiniţi sau încurajaţi , accesul la biroul domnului rector Benone Puşcă fiind permis fiecărui student  care avea nevoie de sfatul său.

Am constatat că şi în prezent se menţine această permanentă comunicare între profesori şi studenţi , ceea ce nu face decât să contribuie pe mai departe la formarea unor  adevărate generaţii de profesionişti  în materia dreptului şi nu numai.

O amintire frumoasă şi un respect profund  tuturor celor care au făcut posibilă împlinirea viselor şi aspiraţiilor atâtor generaţii de studenţi!

Liliana Istrate
Procuror şef secţie judiciară
Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi

Gabriela Marchis  

„Danubius este Universitatea mea! Destinele noastre se împletesc încă din anul 1998, când, atrasă fiind de tinerețea unei universități cu nume străvechi (a fost fondată în 1992, iar numele Danubius ar fi fost al unei zeități autohtone geto-dacică, iar ulterior al zeului fluviului la romani), am dat admitere și am pășit, cu o oarecare teamă, pe noul drum al carierei universitare, care s-a conturat, pas cu pas (preparator, asistent, lector, conferențiar), ca și evoluția acestei instituții care oferă astăzi programe de studii în diverse domenii: științe juridice, științe economice, relații internaționale, studii europene, științe ale comunicării, științe administrative, etc.. Din anul 2013, asigur și managementul în domeniul calității și sub coordonarea mea, Universitatea Danubius din Galați a obținut grad de încredere de la ARACIS, a fost catalogată drept «universitatea cu cei mai fericiți studenți», de către experții Asociației Europene a Universităților și a fost recertificată ISO 9001:2015.

Conf.univ.dr. Gabriela MARCHIS
Director al Departamentului de Asigurare a Calității
Universitatea „Danubius" din Galați

foto5  

Universitatea „Danubius” – instituția în care educația se îmbină cu atmosfera culturală și cu dorința de a crea generații complexe, o familie din care sunt mândră să fac parte și care a contribuit la dezvoltarea mea profesională și la crearea unor prietenii speciale menite sa ne înfrumusețeze viața. Mai mult decât un mediu academic, Universitatea „Danubius” își încurajează și motivează studenții, oferindu-le oportunități multiple de construire a unei cariere! Admirația și respectul meu se îndreaptă spre cei ce, cu seriozitate, implicare, curaj și dedicare, au adus Universitatea „Danubius” la nivel internațional!

Lacramioara Stavire
Avocat Baroul Galați

Stavire Cristina

Universitatea „Danubius” a constituit mediul perfect de  interacționare cu oameni diferiți, care mi-au fost mereu modele de urmat. Mereu a reprezentat pentru mine o descoperire neașteptată și importantă, ce avea să-mi schimbe întreaga viață. Am dobândit multe cunoștințe, mi-am descoperit calități nestiute si m-am maturizat uman si profesional.

Cristina Stavire
Reception Manager - International Airlines Group London

chebac eugen  

Universitatea „Danubius” din Galați reprezintă o mândrie pentru orașul de la Dunăre și nu numai. Cu un corp de cadre competent, dotări și spații moderne, deschidere internațională, a contribuit și contribuie la formarea a zeci de generații de absolvenți, specialiști în diverse domenii. Felicitări Domnului Președinte, Prof.univ.dr. Benone Pușcă, corpului profesoral și studenților!

Eugen Chebac
Deputat

Cezar Nastase

La "Danubius" mi-am descoperit și cultivat neliniștea intelectuală. Incă o mai simt... Mama a sădit în mine un sâmbure, dar anii decisivi au fost cei din facultate. Au contribuit: cărțile citite, mediul universitar, dascălii dar și colegii mei. Lupt să cresc, simt că trebuie sa mă implic si să schimb „lucrurile”, îmi place să ajut și nu prea știu să trăiesc altfel. Relația cu Universitatea continuă și crește! Mulțumesc și salut „Danubius”!


Cezar Florian Năstase
Director Executiv A.J.O.F.M. Galați

Catalin Arama

La Danubius am fost un student atipic, dacă există așa ceva, căci vârsta mai avansată nu e un criteriu al performanței academice. Veneam după o altă experiență universitară și de aceea am fost curios să văd în ce măsură noul stadiu îmi va crea emoții și mă va modela ca om și specialist. Toate acestea au devenit împliniri, căci profesorii au fost la înălțime, ambianța de studiu emulativă iar efectele în timp ale efortului intelectual la cele mai înalte cote.

Cătălin Aramă
Director Parcul de Software Galați

DSC 0856  

Experiența mea în cadrul Universității „Danubius” din Galați a fost una specială. Ea s-a datorat în primul rând profesorilor cu experiență vastă, cât și atenției acordate de aceștia studenților danubieni. Dacă la toate acestea adăugăm dotările excepționale, proiectele și evenimentele organizate împreună cu studenții și absolvenții Universității „Danubius”, avem imaginea unei universități care este construită în jurul studentului cu un proiect bine țintit în viitor.

Maior Eugen Chiriță    
Ofițer specialist în cadrul ISU Galați

Marius Mitrof

Am urmat cursurile Facultății de Drept în perioada de pionierat a Universității „Danubius”, numită în primii ani Universitatea Româno-Americană „Anghel Rugină”, când materiile predate de către profesori consacrați de la facultățile de drept de la București și Iași, ori de către fondatorul acestei Universități, a cărui prestigiu este, astăzi, de necontestat, ori de către lectori, deveniți, peste timp profesori remarcabili au contribuit, în ani, la sedimentarea cunoștințelor și alcătuirea unui fundament absolut necesar, nu numai în viață, ci și în profesie, chiar dacă drumul carierei nu a fost acela strict în domeniul juridic. Absolvenții Universității „Danubius” nu numai că au reușit, dar și ocupă funcții importante, datorită experienței, a cunoștințelor acumulate și, nu în cele din urmă, a respectului față de această Universitate, tradus prin dăruirea de sine față de timpul petrecut în amfiteatre, în biblioteca  Universității, ori în sălile Palatului de Justiție ca practicanți.

Astăzi, când calc pragul Universității cu prilejul unor evenimente la care sunt invitat să particip, privesc edificiul acestui locaș academic și personalul, pe de o parte, cu mândrie și bucurie pentru  că mă număr printre studenții pionieri, iar pe de altă parte, cu regret că nu am beneficiat și eu, împreună cu ceilalți colegi și profesori, de condițiile pe care, actualii studenți le au la îndemână.

Marius Mitrof
Consilier superior,
Direcția Județeană pentru Cultură Galați

Laurentiu Dan Leoreanu

Așa cum spunea Goethe, „din dorința de a ridica cât mai sus cu putință piramida existenței mele, a cărei bază mi-a fost dată gata construită”, după absolvirea Facultății de Matematică și Informatică la Universitatea  „Al. I. Cuza” din Iași și a Facultății de Drept la Universitatea „Petre Andrei” din Iași, am urmat  studii de Master la Universitatea din Bacău -  Facultatea de Științe Economice (Contabilitatea și auditul afacerilor), iar în perioada  2009 - 2011 am obținut un Master în Drept Administrativ Public European la  Universitatea „Danubius” din Galați. Cunoștințele dobândite aici au venit ca o aprofundare a studiilor de drept, m-au ajutat, în calitate de Primar de Roman, în inițierea, coordonarea, monitorizarea și implementarea unor proiecte europene cu finanțare nerambursabilă. Într-o lume mercantilă, convulsivă și dezorientată, într-un context marcat de profunde transformări politice, economice și sociale, între coordonatele esențiale ale formării unui tânăr, consider că educația ocupă un rol primordial. Apreciez profesionalismul cadrelor didactice de la Universitatea „Danubius” și doresc să îi asigur de toată prețuirea și considerația mea. Mult succes în demersul de modelare a personalității studenților dumneavoastră! Am certitudinea că veți educa tinerii de așa manieră încât ei vor fi capabili să-și manifeste, la maturitate, toate valențele.
Și să nu uităm cuvintele lui Nicolae Iorga: „Învățătura trebuie să fie uneori un drum și întotdeauna un orizont!”

Laurențiu Dan Leoreanu
Deputat

Adrian Orzechowscki

Pentru mine, a fi danubian nu este doar un simplu statut, ci o onoare, un privilegiu de a cunoaște evoluția către succes alături de cei mai buni. Profesionalismul cadrelor didactice, eficiența personalului administrativ și infrastructura academică aliniată la cele mai noi standarde de performanță, sunt factorii primordiali care au contribuit la formarea mea atât profesională cât și umană. Din punctul meu de vedere, aceste lucruri nu fac decât să demonstreze faptul că Universitatea „Danubius” reprezintă un real model de bune practici în ceea ce privește derularea într-un mod profesionist și performant al procesului de trecere de la învățare la viața activă.

Adrian Orzechowscki
Compartiment IT, Universitatea „Danubius”

Alina Eleonora Mitria

Am avut nenumarate satisfacții la Universitatea „Danubius”. Am crescut profesional, am cunoscut dascăli deosebiți, care au știut să-mi stimuleze pasiunea pentru acest incitant domeniu care este Dreptul. Activând în continuare în Baroul Tulcea și avându-i drept colegi pe unii dintre foștii mei profesori, mi-am prelungit emoția din anii studenției, detaliu ce mă stimulează în activitatea mea.
Universitatea „Danubius” mi-a dat prieteni pe viață și mi-a lăsat amintiri frumoase!

Alina-Eleonora Mitria
Avocat Baroul Tulcea

Alina Serban

Absolvirea Facultății de Drept din cadrul Universității „Danubius” a fost premisa necesară pentru a accesa un job într-un mediu de lucru dinamic și complex. Modelarea mea ca specialist o datorez unor profesori de excepție care mi-au transmis cunoștințe, dar m-au și pregătit pentru profesie si viață.


Alina Șerban
Sistemul bancar

Angelica Damian  

Universitatea „Danubius”, Facultatea de Drept  a fost pentru mine o rampă de lansare pentru o carieră de avocat, în care toate cele necesare succesului meu au existat din belșug: profesori  impresionanți,  dornici să împărtășească  din cunoștințele si metodele lor de studiu, experiența profesională a acestora de avocați sau judecători, deosebit de utilă pentru orientarea mea ulterioară, o bibliotecă bogată și condiții materiale de excepție. Toate acestea au făcut trecerea mea prin anii de studiu incitantă intelectual, frumoasă, productivă si ușoară în același timp, și mi-au creat premisele pentru un început în carieră peste așteptările mele.

Angelica Damian
Avocat Baroul Galați

poza final 1

Să fii mai performant pe plan profesional și să fii cel mai bun în ceea ce faci! Aceste două lucruri m-au călăuzit pe parcursul celor patru ani petrecuți la Facultatea de Drept a Universității „Danubius” din Galați. Și a mai fost ceva. Emoția și bucuria reușitei trăită alături de colegi.
Mulțumesc Universitatea „Danubius”!


Constantin Cojocaru,
Asociat Euroconstrucții Galați

cristi godinac  

Mă onorează că sunt absolvent al Universității „Danubius” din Galați cu master în drept comunitar. A fost o experiență necesară, o completare importantă a studiilor de drept pe care le aveam, precum și o ocazie inedită de a cunoaște profesioniști desăvârșiți în context danubian. Colaborarea cu Universitatea „Danubius” a continuat și după absolvire în cadrul unor proiecte comune, a unor evenimente științifice de ținută și al relațiilor umane.

Cristi Godinac
Preşedinte Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind
Ombudsman la Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

FB IMG 1467200761149  

Școala este cea mai bună rampă de lansare, însă bine este să nu o lași să îți afecteze educația. Ceea ce am trait si am descoperit in anii studiilor la Danubius m-a ajutat sa ma modelez profesional si sa-mi conturez un drum ferm in viata. Studentia danubiana e mai mult decat o experienta de viata, oricine o parcurge iese maturizat si pregatit pentru experiente dintre cele mai complexe.

Dan Blănaru
Magistrat jud.Suceava

Diana Manaila Marandici decupata  

Experiența la Danubius a fost una aparte, întrucât primii doi ani de studiu s-au suprapus cu o perioadă personală dificilă, boala mamei și pierderea ei. De aceea, inițial, implicarea mea in activitățile studențești nu a fost așa cum mi-aș fi dorit, fiind mai mereu pe drumuri intre Galați si București, având totodată si o fetița de 3 ani, Hana.  Ulterior, după pierderea mamei, interesul pentru studiu a crescut, consolidând astfel și contactul cu universitatea, cu profesorii și colegii.
Dincolo de raportul strict student - profesor, am putut lega prietenii care încă durează și chiar colaborări ulterioare la nivel profesional. O parte dintre cadrele didactice ale Facultății de Drept mi-au fost profesori și la Dunărea de Jos, unde am studiat Litere, oameni deosebiți, de notorietate, față de care mă leagă amintiri îmbogățitoare. Am apreciat activitățile extracuriculare, implicarea in proiecte europene, dar mai ales, sufletul pe care o mână de oameni îl pun pentru a crea temelie altor oameni. Distinctiv la Danubius este ritmul mereu aliniat la inovație, deschiderea către implementarea unor metode noi de lucru, dorința de a ieși din tipare și de a oferi mereu aplicabilitate în ceea ce se acumulează teoretic, prin organizare de evenimente și activități interactive, dar și inteligența de a repera oportunitățile de dezvoltare personală și comunicare.
Danubius a evoluat odată cu generațiile sale. Doresc succes acestei universități care a creat vârfuri, menținerea aceluiași management performant si prețuirea cadrelor didactice valoroase.

Diana Mănăilă
Director DiAlfa Security și Hana Team Consulting

Daraba Elena final  

Pentru mine, cursurile Facultăţii de Finanţe Bănci din cadrul Universităţii „Danubius” din Galaţi reprezintă împlinirea profesională. Diploma de absolvire a reprezentat condiţia participării la un concurs pentru ocuparea postului de inspector de specialitate în cadrul administraţiei publice locale.
Seriozitatea modalităţilor de evaluare a cunoştinţelor studenţilor, deschiderea spre comunicare liberă cu cadrele didactice creează acel prestigiu de care se bucură astăzi Universitatea Danubius.
Personal pot spune că emoţiile trăite la examenul de licenţă din vara anului 2013 mi-au întărit convingerea că am ales corect atunci când m-am înscris la cursurile Universităţii „Danubius” şi mă pot mândri oricând cu faptul că am avut onoarea de a fi parte din profesionişti formaţi educaţional de o echipă omogenă de cadre didactice care şi-au făcut pe deplin datoria de dascăli.

Elena Darabă
Inspector de specialitate
Primăria Comunei Preuteşti, Jud. Suceava

IMG 9009  

Cei patru ani petrecuți la Universitatea „Danubius” au însemnat pentru mine prietenia colegilor mei, cunoașterea unor caractere frumoase și moduri diferite de a privi lumea. Prin modul în care au fost predate cursurile și în care primeam explicații în discuții și colocvii individuale sau de grup cu profesorii, mi-a arătat centrul procesului de învățare. De asemenea voluntariatul făcut în cadrul Universității „Danubius” m-a ajutat să comunic mai bine cu viitorii colegi, astăzi lucrând ca editor în cadrul Editurii Universitare „Danubius”.

Geanina Bounegru
Editor Editura Universitară „Danubius”

Daraba Ionel  

Absolvent al studiilor postuniversitare în domeniul economic din cadrul Universităţii „Danubius” Galaţi pot spune despre mine că sunt o fire consecventă în tot ceea ce fac, hotărâtă, deschisă spre nou şi cunoaştere.
Mă simt flatat să pot mărturisi deschis că fac parte dintre absolvenţii Universităţii „Danubius”, iar faptul că am studiat aici mă face și mai mândru că am avut onoarea să fiu îndrumat în cariera mea de o echipă  profesionistă de cadre didactice eminente.
Diploma de masterand este o certificare a pregătirii profesionale de care am avut parte în cei doi ani de studiu. Seriozitatea sistemului de evaluare, gândirea deschisă spre dialog a cadrelor didactice, faptul că se poate interacţiona cu uşurinţă atunci când apar neclarităţi în elaborarea proiectelor sau a unor teme, m-au determinat să mă înscriu în 2015 şi la specializarea Finanţe Bănci din cadrul Facultății de Științe Economice a Universității „Danubius” din Galați. Peste trei ani voi putea spune că m-am format pe deplin în cadrul unei echipe de profesionişti.

Ionel Darabă
Director administrativ Cioroianu Construct
Dolhești, Jud. Suceava

Larisa Elena Cirstea

Este de datoria mea ca acum la sfârșit, în același timp, început de drum sa mă uit cu recunoștință, stimă și respect la cei ce au văzut în mine ceea ce sunt azi. Pentru tot ce-am înțeles și învățat în acești ani: Mulțumesc!

Larisa Elena Cîrstea
Secretar general al Camerei Notarilor Publici Galati

Lucian Panait

Întâlnirea cu Universitatea „Danubius”, în anul 2008, atunci când am devenit student al Facultății de Relații Internaționale și Studii Europene, avea să  îmi schimbe radical viața. Au fost trei ani de studenție în care am devenit mai înțelept și mai responsabil, trei ani în care am început să îmi conturez o viziune și un traseu profesional. Mi-am dorit mai mult, așa că am urmat și cursurile masteratului de Drept și Administrație Publică Europeană care mi-a dat posibilitatea să mă perfecționez și să completez volumul de cunoștințe din facultate. M-au marcat în devenirea mea baza materială, profesionalismul cadrelor didactice și chiar  oportunitatea de a lucra în echipă  alături de studenți entuziaști.
Revin cu plăcere în fiecare zi la universitate, doar că acum din altă postură - cea de angajat. Implicarea și entuziasmul de care am dat dovadă în perioada studenției au determinat conducerea Universității să-mi acorde șansa de a rămâne să lucrez aici. Voluntariatul în cadrul studioului media înființat la Danubius printr-un proiect POSDRU m-a ajutat sa îmi descopăr interesul pentru fotografie si film.  Sunt recunoscător pentru privilegiul de a lucra alături de oameni performanți, de la care am avut și am ce învăța.

Lucian Panait
Specialist relații publice Departamentul MEDIA
Universitatea „Danubius”

Mariana Miulescu  

Am absolvit Facultatea de Drept  în anul 1997, la București.
Să urmez studiile postuniversitare în domeniul Drept și Administrație Publică Europeană,  la 15 ani de la absolvire, a fost pentru mine o provocare. Pot spune că am reușit cu succes datorită celor mai buni specialiști ai domeniului; profesori pasionați, idealiști, entuziaști, care ne-au insuflat principii de valoare , care ne-au dezvoltat o serie de abilități și competențe (abilități practice, organizatorice, lucrul în  echipă) și care, nu în ultimul rând, ne-au pregătit pentru o administrație publică europenizată, eficientă, eficace, modernă, care să răspundă obiectivelor generale ale statului de drept.
Apreciez că Programul  de Masterat în Drept și Administrație Publică Europeană  din cadrul Facultății de Drept a Universității „Danubius” Galați este bine structurat prin tematica și exigența sa, reprezintă un sistem de învățământ de nivel înalt și, pentru mine reprezintă punctul de plecare în construirea unei cariere administrative, ocupând o funcție de conducere.
Sunt onorată că am urmat cursurile la Universitatea „Danubius“ din Galați și o recomand cu căldura tuturor celor care doresc  o carieră de succes.

Mariana Miulescu
Secretar Primăria Flămânzi, jud. Botoșani

Marta Iozefina Bencze

 

Facultatea de Drept, din cadrul Universității „Danubius” din Galați, a însemnat pentru mine baza informațională de care aveam nevoie pentru a-mi dezvolta o cariera profesională într-o arie destul de diversificată.
Facultatea a reprezentat chiar și fizic un „pas firesc spre normalitate”, deoarece accesul pentru persoanele cu dizabilități fizice în cadrul acesteia nu reprezintă o problemă. Am învățat în cei patru ani la Facultatea de Drept să vorbesc clar și corect,  să știu unde să caut,  să îmi cunosc drepturile și să găsesc calea optimă de a mă reprezenta atât pe mine, cât și persoanele cu dizabilități.
Consider că un om pregătit este cel mai greu de învins.  Cum spunea Nelson Mandela, „educația este cea mai puternică armă pentru a cuceri lumea “.

Marta-Iozefina Bencze
Secretar de stat
Președinte Consiliul de monitorizare

Neacsu Mica Mihaela  

Pentru mine anii de studiu la Universitatea „Danubius” din Galați au fost o experiență plăcută si foarte utilă. Acești ani au fost mai mult decât o formă de învățământ, a fost o formă de a mă dezvolta. A fi student la Universitatea „Da-nubius” înseamnă a dobândi cunoștințe de la cei mai buni specialiști, a-ți dez-volta o serie de abilități și competențe, înseamnă a te folosi de cunoștințele acumulate pentru a iniția o carieră de succes. Cunoștințele și experiența do-bândite pe timpul anilor de studiu sunt rezultatul unui sistem de învățământ de nivel înalt, bine structurat și interactiv, și reprezintă punctul de plecare în con-struirea unei cariere. În cazul meu, aceste cunoștințe acumulate în domeniul ju-ridic vin în completarea celor economice și mă ajută în activitatea zilnica.

Mica Mihaela Neacșu
Șef Serviciu Contabilitate,
Direcția Regională a Finanțelor Publice Galați

Mirela Costache

Ca absolvent “marca Danubius”, am descoperit aici un climat propice dezvoltării personale, performanță academică, înțelegere, dăruire, apreciere, șansă, încredere! Doresc multe generații  de absolvenți, multe decenii pline de reușite în procesul de educație și cercetare, asumate de Universitate pe plan local și național. Popasul meu danubian, ca studentă și ca profesor, a reprezentat pentru mine o experiență decisivă și o treaptă esențială în formarea mea ca specialist.

Lect.univ.dr. Mirela Costache
Universitatea „Dunărea de Jos"

Octavia Daniela Steriopol

Universitatea „Danubius” este instituția în care toți cei care își asumă ceea ce vor să devină pot beneficia de îndrumare, suport și profesionalism. Parcursul meu universitar s-a desfășurat la cote de înaltă performanță și într-un ambient uman dintre cele mai selecte. Sunt mândră că dețin diplomă eliberată de Universitatea „Danubius”.

Octavia Daniela Steriopol
Avocat Baroul Galați

Robert Busila În perioada 2010 – 2012 am urmat cursul de master al Universității „Danubius” din Galați specializarea „Managementul financiar, public și privat”. Am fost deosebit de onorat să fiu absolvent de master al acestei valoroase și apreciate școli de economie. Șansa de a întâlni cadre didactice, care prin pasiune, seriozitate și perseverență mi-au oferit posibilitatea de a-mi aprofunda cunoștințele în domeniul economic, m-a marcat si m-a ajutat în cariera mea profesională.

Robert Bușilă
Consilier superior D.G.R.F.P. Galați
Sorin Panaite (2) La Universitatea „Danubius” am întâlnit profesori extraordinari, dascăli bine pregătiți și, în același timp, apropiați de studenți. Indiferent de vârstă, sunt deschiși la idei noi și la metode potrivite pentru ca studenții să înțeleagă materia predată și să devină  pasionați de ceea ce studiază.

Sorin Panaite
Șef serviciu Primăria Mun. Roman
Tiganov Catalina

Am petrecut cei mai frumoși ani alături de colegii și profesorii de la „Universitatea Danubius”, ani care mi-au întărit dorința de a deveni un bun profesionist în drept. A contat mult experiența profesorilor de la Danubius, care veneau și cu o lungă carieră în sistemul judiciar, dar și continua competiție în care mă aflam cu colegii mei. Condițiile de studiu au fost și ele de excepție, Universitatea oferindu-ne absolut orice aveam nevoie pentru a ne putea concentra pe studiu și pe construcția unei cariere de succes.
Mulțumesc Danubius!

Țiganov Cătălina
Baroul Tulcea

Vlad Gherghescu

Am ales să petrec o perioadă frumoasă a vieții în cadrul Universității „Danubius”, unde am studiat la Facultatea de Drept și Facultatea de Științe Economice, absolvind de asemenea și un Master. Este un loc unde întâlnești oameni deosebiți și care demonstrează că se poate preda și altfel.

Vlad Gherghescu
Inspector A.J.F.P. Galați

IMG 9694

Ca absolventă a Universității „Danubius", Facultatea de Științe Economice, specializarea „Finanțe și Bănci" și a unui master, specializarea „Gestiunea financiară a afacerilor în spațiul european", am dobândit cunoștințe importante în domeniul economic, grație unor profesori de excepție. Datorez însă foarte mult celui care mi-a dat o șansă pentru a-mi găsi vocația și pentru a putea oferi tuturor ce este mai frumos în mine.

Marina Dragomir
Secretar Facultatea de Drept Universitatea „Danubius”

Portrete de profesori

Benone Pusca

Pentru mine, Danubius a fost la început un vis care a prins contur în anii generoși de după decembrie 1989. Într-o lume care își căuta repere noi, pentru mine și cei din preajmă mea, o universitate privată și nu de stat, era realizarea care ar fi încununat un efort anterior de devenire intelectuală. Orașul și țara aveau nevoie de încă o universitate la mal de Dunăre care să iradieze cultură și spiritualitate în contextul generos al timpului post decembrist. Am edificat-o cu dragoste și cu curaj în ciuda greutăților de care a trebuit să mă lovesc.
Astăzi, Danubius e o cetate a științei și a culturii care străjuiește falnic una din intrările în oraș și conferă acestuia o aură de noblețe și prestigiu cultural ce nu mai pot fi ignorate. Danubius trăiește prin oamenii ei de care sunt chiar mai mândru decât de edificiile ce bucură privirea.
În sufletul meu universitatea e realizarea cea mai dragă pe care o pun alături de familie și de carieră. Anii vor confirma că a meritat să-mi consacru o parte semnificativă din viață pentru a da strălucire și consistență unui gând îndrăzneț.

Prof. univ. dr. Benone Pușcă
Președinte Fondator Universitatea „Danubius"

Andy Pusca

Absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Danubius” din Galaţi și, în același an, 1999, licenţiat în Ştiinţe Administrative la Facultatea de Administraţie Publică din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti, am devenit cadru didactic imediat după absolvirea facultății.

Am profesat în calitate de avocat dar am revenit la prima mea pasiune, aceea de a fi profesor. Am colaborat cu mai multe instituții de învățământ superior, predând la cele mai prestigioase universități din România. Amintesc experiențe profesionale extraordinare trăite la Institutul Național al Magistraturii unde am coordonat activitatea magistraților stagiari; apoi am predat cursul de drept civil în cadrul Academiei de Poliție și la Școala Naţională de Studii Politice şi Administrative, București.

Deoarece sufletul mi-a rămas întotdeauna la Galați, am ales, în anul 2008, să îmi dedic întreaga energie și să pun în practică o viziune îndrăzneață pentru acea perioadă în care exista o acerbă concurență a instituțiilor de învățământ superior din România, aici, la Universitatea ”Danubius” din Galați.

Internaționalizarea, antreprenoriatul, open și on-line sunt termenii- piloni care vor susține și vor direcționa determinarea noastră de a îndeplini obiectivele misiunii Universității ”Danubius”, universitatea care a reușit să se conecteze comunității globale prin calitatea, profesionalismul, entuziasmul și implicarea oamenilor săi: studenți, profesori, personal nedidactic, absolvenți.

Voi continua, în calitate de Rector, alături de echipa mea, să mențin Universitatea ”Danubius”, o universitate care investește în educație, antrenează inteligența și rezistă tuturor provocărilor, cu dinamism și entuziasm!

 

Conf. univ. dr. Andy Pușcă
Rector Universitatea „Danubius"

Negrut Vasilica

Anii petrecuți în Danubius au însemnat și încă înseamnă o parte semnificativă a vieții mele mature. Aici am parcurs toate treptele ierarhice ale carierei didactice universitare. Tot aici m-am format ca cercetător și om al Cărții și mi-am conturat personalitatea în sens academic.
Contextul academic danubian e unul care potențează personalitatea și de aceea îl recomand cu căldură oricui își dorește o experiență umană și profesională de ținută.

Prof. univ. dr. abilitat Vasilica Negruț
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius”
Profesor Emerit Universitatea „Danubius”

Constantin frosin

Experiența danubiană a însemnat, pentru mine, un nou început. O Renaștere, de tipul celei Franceze sau Italiene, ceea ce a însemnat un salt în cunoaștere și în dezvoltarea personală, un salt calitativ extraordinar, pe un fond de liniște sufletească și de împăcare cu sine. Concret, nu am simțit niciun fel de presiune, caci atmosfera este aici una propice cercetării și învățământului de calitate. Deși este un sistem privat de învățământ, nu m-am simțit privat de niciunul din drepturile mele de a evolua si de a mă împlini plenar în plan profesional, si nici eu nu m-am privat de plăcerea de a efectua cercetări în domeniile mele de referință și de aplicație. Faptul că am putut traduce peste 200 cărți (printre care și șase cărți propuse la Premiul Nobel pentru Literatura), că am putut publica 43 de cărți de autor (jumătate de literatură, jumătate cu caracter științific), că am putut publica în zeci și sute de reviste și de antologii, a însemnat o extraordinară libertate de mișcare – exact ceea ce trebuie unui profesor universitar !
Parafrazând un vechi proverb românesc, pot spune cu mâna pe inimă:
NICAIERI NU E MAI BINE CA LA DANUBIUS!!!

Prof. univ. dr. Constantin Frosin
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius”
Profesor Emerit Universitatea „Danubius”

RUSU ION

Pentru mine, Universitatea „Danubius” din Galați a reprezentat o nouă provocare, diferită și totodată specială în raport cu cele anterioare.
Am găsit aici un colectiv de cadre didactice de excepție, care m-a primit cu multă căldură și înțelegere. Domnul Prof.univ.dr. Benone Pușcă este omul care, pe lângă multe alte merite incontestabile, a știut să adune și să formeze în jurul său o familie academică unită, familia Danubius.

Prof.univ.dr. Ion Rusu
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius”

Jana Maftei

Mare parte din evoluția mea profesională s-a realizat în climatul academic favorabil activităților didactice și de cercetare pe care îl promovează Universitatea „Danubius”. Trăiesc experiența danubiană cu sentimentul de apartenență la o comunitate academică în care performanța și excelența se completează în mod fericit cu șansa de a-ți afirma propria identitate profesională, cu privilegiul de a contribui la procesul de maturizare intelectuală a studenților noștri.

Prof. univ. dr. Jana Maftei
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius”

Georgeta Dragomir

Universitatea noastră a fost, este și va fi același loc de dăruire, împlinire și succes în care, la bine și la greu, ești înconjurat de prieteni. Te simți înțeles, ajutat, valorizat și apropiat sufletește de toți cei cu care te unește destinul acestui univers spiritual! Am pășit cu speranță în lumea universității, am trăit cu entuziasm fiecare moment și va face parte din ființa mea chiar și atunci când curgerea timpului va decide alte sensuri.

Prof. univ. dr. Georgeta Dragomir
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius”

Viorel Ariton

Universitatea „Danubius” este locul libertății academice care m-a stimulat să construiesc idei și proiecte în dimensiuni educaționale, de colaborare interumană și de cercetare-inovare, prin care – cu deschiderea conducerii și împreună cu colegii, să contribuim la dezvoltarea acestor aspecte ale mediului academic local, în unele cazuri vizând impact național și internațional. Universitate tânără, cu personal tânăr, sunt convins că viitorul va fi un crescendo de spirit și responsabilitate.

Prof. dr. ing. Viorel Ariton
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius”

Doinita Ariton

Am continuat la Universitatea „Danubius” colaborări și proiecte care m-au preocupat, în acest mediu îndrăznind să abordez cele trei axe ale vieții universitare: cercetare, educație, antreprenoriat. Am reușit să formez colective de lucru cu care am desfășurat proiecte pe toate cele trei axe, în colaborări naționale și internaționale cu universități de prestigiu din țară și din străinătate; în toate acestea am urmărit și constatat cu bucurie libertatea de gândire și abordarea voluntară – de altfel specifice mediului academic. Universitatea „Danubius” este deschisă și construiește pe cele trei axe și sper că tinerii noștri vor beneficia de aceasta în continuare.

Prof. univ. dr. Doinița Ariton
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius”

Bogdan Constantin Andronic

Universitatea „Danubius”, printre pionerii învățământului privat, a început ca o idee, un ideal de devenire și o provocare – aceea de a construi o alternativă viabilă la învăţământul de stat. A ajuns un exemplu în spațiul academic contemporan românesc și internațional.
Realizez din propriile trăiri faptul că edificarea acestei Alma Mater a implicat dăruire totală, efort permanent, competenţă şi aptitudini de leadership din partea fondatorului, prof. univ. dr. Benone Puşcă.
Îi sunt recunoscător pentru spiritul tânăr, înţelegerea de care a dat dovadă, acceptarea și susținerea mea ca membru al colectivului de cadre didactice al Universităţii. La vremea aceea parcursesem treptele carierei ştiinţifice până la gradul de profesor şi aveam o experienţă de peste un deceniu în învăţământul privat.
Le sunt îndatorat colegilor care m-au integrat în preocupările lor științifice, studenților și masteranzilor care au adresat întrebări incomode, nelăsând spațiu pentru plafonare didactică. Am întâlnit oameni frumoși spirituali, caractere de referință, ambiții consolidate în performanțe academice.
Mulțumesc Danubius!

Prof.univ.dr. Bogdan Andronic
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius”

TutuPisleag

Universitatea Danubius reprezintă pentru mine o experiență extrem de interesantă și provocatoare. M-a surprins în mod deosebit rigoarea și preocupările pentru menținerea standardelor educaționale printr-un management integrat și performant susținut la nivelul fiecărei structuri de învățământ și administrative pentru a se menține ca un adevărat centru al învățământului superior. Este o instituție de învățământ superior bazată pe performanță universitară, deschisă cercetării și inovării, recunoscută la nivel național și internațional. Ceea ce este mai important constă în faptul că cei implicați în procesul de educație sunt dedicați performanței și loiali instituției. Atunci când am venit pentru prima dată în universitate, logo-ul universității mi-a amintit de vorbele lui Nicolae Titulescu, ”și chiar de nu voi fi un far, ci o candelă, ajunge. Şi chiar de nu voi fi nici candelă, tot ajunge, căci m-am străduit să aprind lumina”. Aici la Danubius, este cu adevărat străduință, iar cei care vor veni, se vor convinge.

Prof.univ.dr. Țuțu Pișleag
Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Universitatea „Danubius”

Florin Dan Puscaciu

Activez în structurile didactice ale Universității „Danubius” de mai bine de două decenii. Dincolo de disciplinele pe care le predau, cu satisfacții deosebite, am găsit aici un spirit de competiție provocator, o relație colegială extrem de caldă și evenimente stimulative în plan academic. În Danubius mă simt în largul meu și nu văd vreo alternativă de a-mi continua cariera într-o altă instituție.

Prof.univ.dr. Florin Dan Pușcaciu
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius”

Anca Gabriela Turtureanu

Universitatea „Danubius" înseamnă o mare parte din viața mea, familia mea danubiană și cariera mea. Mi-am început cariera ca absolventă a Universității București și doctor în științe a Academiei Romane, dar mi-am definitivat studiile ca student și masterand al Universității „Danubius". Pe tot parcursul studiilor în cadrul Universității „Danubius" am simțit susținerea pentru perfecționarea profesională. Aici am simțit constant sprijinul pentru parcurgerea pașilor din carieră (lector, conferențiar, profesor), dar și susținerea pentru dezvoltarea activității de cercetare științifică.

Prof. univ. dr. Anca - Gabriela Turtureanu
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius"

Luca Iamandi

Danubius este o universitate, este un concept, o credință, este calitate și prietenie.
Danubius este câmpul de cunoaștere științifică și devotament didactic.
Danubius a devenit model pentru alți actori din domeniul educației iar pentru mine șansa de a urca scara devenirii universitare și cunoașterii.
Danubius a construit destine și a format și consolidat caractere.
În 1991, omul erudit, cu calități umane și educaționale deosebite, mi-a stimulat urcușul pe scara recunoașterii universitare. A fost o întâlnire predestinată cu un om minunat pe care în taină și uneori declarat, îl admir. Domnul președinte, Benone Pușcă, căci despre domnia sa este vorba, a pornit de la o idee și a realizat  o lucrare monumentală: Universitatea „Danubius”.
Experiența mea de 26 de ani în Universitatea „Danubius”, m-au transformat într-un tenace promotor și apărător al citadelei noastre universitare.

Prof. univ. dr. Luca Iamandi
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius”

Gabriela Lupsan

Cred că venirea mea acum 15 ani din Copoul Iașilor la Universitatea „Danubius” n-a fost întâmplătoare... În această perioadă, cea mai frumoasă și fructuoasă din viața mea, am contribuit ca profesor, ca decan și, ulterior, Președinte al Senatului Universității la „creșterea” tinerei instituții de învățământ superior, la pregătirea generațiilor de absolvenți, regăsiți peste ani în profesiile juridice.
Desăvârșirea carierei universitare și integrarea în spiritul universității gălățene sunt realizările mele majore și le datorez și acestei prestigioase instituții, etalon de acum pentru învățământul românesc.

Prof. univ. dr. Gabriela Lupșan
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius”

Mirela Arsith

Universitatea „Danubius” din Galați și-a deschis porțile pentru mine în anul 2008. Încă de la început, am aderat la viziunea și valorile acestei instituții de învățământ superior, care promovează, printre altele, o deosebită deschidere spre performanță și cooperare națională și internațională.
În spațiul Universității „Danubius” am evoluat profesional, având un mediu academic prielnic pentru desfășurarea activităților didactice. De asemenea, pot desfășura, în condiții optime, o activitate de cercetare concretizată în articole indexate BDI, volume colective și cărți. Alături de colegii mei, particip la dezbaterile Centrului de Cercetări Dunărene.
În calitate de decan (2011-2016), m-am implicat, alături de ceilalți membri ai Departamentului de Comunicare și Științe Politice, în dezvoltarea academică a Facultății de Comunicare și Relații Internaționale, pentru care am avut și deosebitul sprijin al managementului de vârf al universității.
În prezent, în calitate de Președinte al Senatului Universității „Danubius”  mă implic cu pasiune în demersurile de dezvoltare instituțională a universității și de implicare activă a acesteia în comunitățile galățeană, regională, națională și internațională, sub aspect academic, cultural și social. 

Conf. univ. dr. Mirela Arsith
Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Universitatea „Danubius”

Florian Marcel Nuta

Universitatea Danubius reprezintă pentru mine, prin valorile declarate şi promovate şi prin voinţa organizaţională dovedită, locul în care caracterele se modelează și educă, iar spiritele cresc prin propriile pârghii interioare şi prin interacţiunea cu ceilalţi. Deschiderea către nou este catalizatorul care a dus multe din proiectele individuale sau de grup de la stadiul de vis şi aspiraţie la stadiul de fapt concret şi plus valoare. Prin tot ceea ce reprezintă, Danubius este o universitate în cel mai bun, responsabil şi pur sens al cuvântului şi un loc unde aspiraţiile devin excelenţă. 

Conf. univ. dr. Florian Marcel Nuță
Prorector pentru activitatea științifică, Universitatea „Danubius”

Carmen Sîrbu

De un număr semnificativ de ani activez în cadrul Universității „Danubius” în calitate de cadru didactic specializat pe economie. Șansa de a modela viitori specialiști în economia reală o văd ca pe o misiune de la care nu mă pot sustrage. Satisfacțiile profesionale se completează fericit cu atmosfera de solidaritate și colaborare ce mă face să mă simt împlinită atât ca persoană, cât și ca specialist.

Conf. univ. dr. Carmen Sîrbu
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius”

Carmen Cretu

La Danubius m-am format profesional și m-am maturizat din punct de vedere uman. Performanța și spiritul de competiție sunt factori stimulativi în această instituție. Aici am găsit cea mai prielnică atmosferă, pliată pe personalitatea mea iar Danubius a dat sens vieții mele și-i sunt recunoscătoare pentru aceasta.

Conf. univ. dr. Carmen Crețu
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius”

Cornelia Tureac

Intrarea mea în corpul cadrelor didactice din Galați a constituit o mare provocare, un alt început de carieră. Lector doctor în cadrul Facultății de Științe economice, am înțeles că rolul cadrului didactic este de a se face înțeles de tinerii din jurul nostru prin cele mai atractive materiale didactice utilizate. Ca urmare a activității de cercetare am promovat conferențiar, director de departament al Facultății de Drept, Decan la Facultatea de Științe economice.
În cadrul Universității „Danubius” am avut și sper să mai am mulți ani, cele mai frumoase realizări.

Conf. univ. dr. Cornelia Tureac
Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Universitatea „Danubius”

Florin Iftode

În vederea dezvoltării unei cariere în domeniul universitar  mi-am propus, în primul rând, să rămân implicat în activitățile de planificare, organizare și conducere din Departamentul pe care-l conduc, Comunicare și Științe Politice. Am reușit să probez bune competențe de comunicare cu studenții și am acționat pentru susținerea eforturilor de cercetare ale colegilor din Departament, în acord cu strategia elaborată la nivelul Facultății.
Universitatea „Danubius” promovează cunoașterea și inovarea prin oferirea unei experiențe unice de învățare, cercetare și dezvoltare.  Universitatea „Danubius” aduce la un loc, indiferent de vârstă, experiență, nivel de cunoaștere sau forma de pregătire, studenți, profesori, parteneri de pe piața muncii, autorități. Universitatea Danubius este o șansă, este o provocare, este, în primul rând, o familie.

Conf. univ. dr. Florin Iftode
Director Departament Comunicare și Științe Politice, Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Universitatea „Danubius”

Cristian Sandache

Universitatea „Danubius” reprezintă o infuzie de tinerețe sufletească, prin intermediul unui colectiv ambițios, în cadrul căruia se încearcă de ceva timp, o armonizare efectivă a relației profesor-student. Senzația generală este de dinamism, de permanentă căutare a unor noi modalități de exprimare în plan profesional și social. Ideea unei universități  permanent conectată așteptărilor și solicitărilor Cetății.

Conf. univ. dr. Cristian Sandache
Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Universitatea „Danubius”

Rodica Pripoaie

Universitatea „Danubius” constituie pentru mine, de peste 18 ani, locul în care am evoluat din punct de vedere didactic și profesional, culminând cu anii 2009-2014, perioadă în care am fost decanul Facultății de Științe Economice și am reușit alături de colegii mei acreditarea tuturor specializărilor de licență și de master existente.
Danubius reprezintă pentru mine anii tinereții mele și familia mea.

Conf. univ. dr. Rodica Pripoaie
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius”

Gheorghe Lates

Deceniul petrecut în Danubius a însemnat pentru mine o încununare a unei cariere cu multe provocări. O universitate privată este altceva decât una de stat și de aceea am vrut să văd cum funcționează învățarea într-un astfel de cadru stimulativ, specific economiei de piață. Competiția se derulează în cadre provocatoare, atmosfera e una de colaborare, iar satisfacțiile profesionale vin în același grad cu atașamentul față de instituție. Sunt încântat că am avut o astfel de opțiune.

Conf. univ. dr. Gheorghe Lateș
Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Universitatea „Danubius”

Modiga Georgeta

După mai multe tipuri de experiențe umane și profesionale constat că Danubius a devenit pentru mine spațiul predilect al unui nou tip de carieră. Experiența academică m-a fascinat și continuă s-o facă pentru că aici am întâlnit climatul propice pentru colaborare științifică, pentru comunicare academică și pentru un nou status social. Danubius este exact experiența care-mi lipsea și de aceea îi rămân atașat pentru lungă durată.

Conf. univ. dr. Georgeta Modiga
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius"

Emanuel Stefan Marinescu

Voi descrie Universitatea „Danubius” prin prisma experienței mele de profesor fiind în poziția de a zugrăvi o imagine a implicării mele concrete în dinamica acestei instituții.
Universitatea „Danubius” reprezintă o entitate academică extrem de dinamică, implicată într-un proces fantastic și fascinant totodată de remodelare a propriei personalități. Danubius își dorește să lase o amprentă durabilă și perenă în mediul academic românesc, nu doar în plan local ci și în plan național si internațional.
Danubius își propune să modeleze un mediu psiho-socio-cultural antagonist,  determinându-l să se adreseze viitorului într-o alta formă. Sunt încântat că fac parte dintr-un colectiv care scrie istorie și mulțumesc universității că pot fi părtaș la o întreprindere de o asemenea anvergură.

Conf. univ. dr. Emanuel Ștefan Marinescu
Director Relații Internaționale, Universitatea „Danubius”

Ana Alina Dumitrache Ionescu

Parcursul meu profesional în cadrul Facultății de Drept a Universității „Danubius" începe în urmă cu mulți ani, odată cu admiterea la această facultate și a continuat cu o carieră didactică ce m-a onorat și m-a solicitat din plin.
Recent, Universitatea m-a onorat cu funcția de decan al Facultății de Drept pe care o consider o provocare suplimentară în devenirea mea umană si profesională.

Lect. univ. dr. Ana Alina Ionescu Dumitrache
Decan Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius"

Daniela Popa

Universitatea „Danubius” este spațiul în care am crescut și m-am format ca student și cadru didactic. Este locul în care am găsit modele de urmat, oameni pe care îi admir, personalități deosebite, profesioniști și studenți talentați. Aici am trăit experiențe nenumărate, de la emoția studentului examinat până la concursurile de promovare în grad didactic și în funcția de decan.  
Mulţumesc Universității „Danubius” pentru toate realizările mele profesionale!

Lect. univ. dr. Daniela Tănase Popa
Decan Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale

Constantin Tanase

Universitatea „Danubius” din Galați mi-a dat posibilitatea să pătrund în  fascinanta lume academică. Aici am cunoscut oameni deosebiți, cu multă știință de carte și experiență în domeniu, îl exemplific cu toată admirația pe domnul prof.univ.dr. Benone Pușcă, un om cu o vastă experiență în domeniul administrației, cu pasiune pentru formarea viitorilor specialiști. Pentru mine Universitatea a constituit și un nou început, întrucât am venit dintr-un alt domeniu în care lucrasem 30 de ani. Am avut, astfel, prilejul să valorific la catedră o parte din experiența acumulată. Nu pot să nu menționez atmosfera din cadrul colectivului, coeziunea și spiritul danubian și, de ce nu, mândria că fac parte din această comunitate academică.

Lect. univ. dr. Constantin Tănase
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius”

TacheBocaniala

Intrarea mea în mediul academic  din cadrul Universității  gălățene ,,Danubius” a constituit, de la început, o mare provocare, dar și o continuare a începutului de carieră de care am avut parte anterior. Am fost onorat să contribui, la funcționarea în condiții foarte bune a Facultății de Științe administrative cu specializarea Poliție Locală. Ulterior, am făcut parte din Consiliul Facultății de Drept și din Senatul Universității. Simt că m-am împlinit profesional și uman în acest context onorant și solicitant în același timp. Universitatea „Danubius” este spațiul în care cariera se împlinește și se dezvoltă în direcții nesperate. De aceea statutul de danubian vine să împlinească o profesie și o carieră.

Lect .univ. dr.Tache Bocănială
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius”

Nicu Duret

Universitatea „Danubius” este o entitate academică și profesională abilitată să asigure pregătirea studenților la cel mai înalt nivel, iar pragmatismul învățământului se reflectă și în faptul că absolvenții Universității se bucură de aprecieri deosebite din partea angajatorilor.
Sunt fericit că există o asemenea instituție de cultură și învățământ și sunt mândru că fac parte din echipa instituției. Am întâlnit aici oameni calificați și serioși și studenți doritori să schimbe soarta țării în bine.
Sfatul meu pentru studenții acestei instituții este să nu uite să fie danubieni.

Lect. univ. dr. Nicu Duret
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius”

Stefan Gheorghe

În ceea ce mă privește, experiența danubiană a reprezentat un moment hotărâtor  în decursul carierei mele didactice. Ea a survenit în momentul în care, după multiple satisfacții avute în mediul preuniversitar, provocarea era aceea de a atinge aceleași nivele și în cadrul Universității „Danubius”. Și satisfacțiile au venit.....! Ani la rând, având aproape colegii, oameni de certă valoare și pregătire profesională, unii dintre ei foști profesori la facultate, alții, modele de urmat în viață, am reușit să ne bucurăm împreună de avantajele lucrului în echipă, să descopăr tainele meseriei de profesor și, mai ales, să înțeleg cu adevărat cine sunt uitându-mă în ochii unui student mulțumit  de prestația mea. Am reușit să cunosc oameni minunați, iar deschiderea internațională, pentru care nu fusesem mai deloc pregătit,  a fost copleșitoare, cel puțin la început. Acum, nu  pot decât să mulțumesc pentru onoarea de a fi fost acceptat  printre danubieni, în momentul  cel mai oportun al carierei mele de tânăr profesor și, consider că timpul petrecut alături de profesioniști te modelează și te determină să continui  pentru a face ca visul transpus în realitate sub forma Universității „Danubius” să dăinuie mulți ani de acum înainte.

Lect. univ. dr. Ştefan Gheorghe
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius”

Angelica Daniela Chirila

Universitatea ,,Danubius" din Galați reprezintă locul unde, pe perioada studenției, am întâlnit mari profesori, care mi-au format gândirea juridică și cu ajutorul cărora am descoperit ceea ce reprezintă domeniul dreptului.
Mulțumesc Domnilor Profesori și Universității ,,Danubius" din Galați pentru modelele de competență și conduită care mi-au devenit călăuză în viață.

Lect. univ. dr. Angelica Daniela Chirilă
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius"

Gina Ioan

Absolvirea Universității „Danubius" din Galați, Facultatea de Științe Economice în anul 2004, a însemnat pentru mine începutul unei solicitante cariere profesionale. Calitatea profesorilor, cărora astăzi le sunt colegă, m-a ghidat în devenirea mea, și m-a ajutat să înțeleg rosturile unei universități internaționale, antreprenoriale și deschise.

Lect. univ. dr. Gina Ioan
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius"

Gina Livioara Goga

În cadrul Universității „Danubius" am cunoscut profesori de drept de o mare valoare, ale căror lecturi și pledoarii pentru știință m-au călăuzit din studenție în alegerea celei mai frumoase profesii.
Excelența și rigoarea academică a profesorilor de drept care mi-au transmis cunoștințe, m-au impresionat și au statornicit convingeri, prin caracterul și valorile umane de care au dat dovadă.
Apreciez că viața de studentă, în cadrul Universității „Danubius", a reprezentat o perioadă de devenire profesională și umană, modelul universitar danubian constituind pentru mine o etapă și un factor determinant în consolidarea vocației.

Lect. univ. dr. Gina Goga
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius"

Iulian Georgel Savenco

Experiența danubiană petrecută într-un moment fast al Universității, care mi-a deschis cărările vieții, a însemnat mai mult decât un simplu popas academic. Am întâlnit oameni deosebiți, o altă abordare a actului didactic și ceea ce-și dorește orice student, învățământ focalizat pe interesele acestuia. Toate acestea m-au determinat să-mi gândesc o carieră în acest cadru benefic pentru dezvoltarea mea personală și pentru misiunea socială a universității. Prin Danubius m-am realizat și-l recomand ca for formativ oricui își dorește un succes în carieră.

Lect. univ. dr. Iulian Savenco
Director Departament Drept Public și Drept Privat

Manuela Panaitescu

Cariera mea profesională a debutat înainte de întâlnirea benefică cu Danubius. Anii petrecuți în această Universitate de prestigiu m-au marcat profund, mi-am descoperit abilități noi și m-am implicat în angrenajul formării viitorilor specialiști în economie. Pot spune că am renăscut de-a dreptul după această întâmplare fericită.

Lect. univ. dr. Manuela Panaitescu
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius"

Nicoleta Constandache

Întâlnirea mea cu Danubius a fost doar aparent întâmplare, căci am conștientizat imediat că destinul meu e să mă formez și să mă realizez profesional și, dacă se poate și uman, în acest cadru benefic al performanțelor și al excelenței.

Lect. univ. dr. Nicoleta Constandache
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius"

Rose Marie Puscaciu

Prestigiul de care se bucură Universitatea „Danubius" în spațiul academic românesc m-au determinat să devin studenta acestei prestigioase instituții academice. Ulterior am devenit cadru didactic și am descoperit din interior mecanismele performanței care aici este omniprezentă în gândirea oamenilor și în actul didactic de excelență.

Lect. univ. dr. Rose-Marie Pușcaciu
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius"

Madalina Balau

Universitatea Danubius reprezintă pentru mine un tărâm al multiplelor posibilități. Este o Universitate în care pășești ca student sau masterand, în cazul meu, și de aici poți evolua în funcție de pasiunea și talentul tău, iar comunitatea academică Danubius te va susține. Mă bucur că mi s-a oferit ocazia de a lucra într-un astfel de mediu dinamic, dar și încurajator și stimulant pentru orice inițiativă. În cadrul Universității Danubius am evoluat profesional și academic foarte mult. Îi încurajez pe studenții noștri să se implice cât pot de mult în viața de student și în mediul academic pentru că aici se pot dezvolta, își pot câștiga încrederea și libertatea profesională, și pot păși astfel spre o viață împlinită. De asemenea, îi încurajez pe cei care nu ne-au trecut încă pragul să se apropie și să nu neglijeze această resursă de cunoaștere importantă pe care o are comunitatea noastră prin Universitatea „Danubius”.

Lect. univ. dr. Mădălina Bălău
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius"

Sergiu Pirju

Universitatea ,,Danubius” din Galați reprezintă pentru mine deviza de mândrie a activității mele profesionale. Este temelia pe care se clădește cariera mea universitară, unde, învățându-i pe alții mă instruiesc neîntrerupt. Cercetarea efectuată aici reprezintă un necontenit proces de formare prin care dorința de perfecțiune apare ca un țel real și permanent. Activitatea didactică desfășurată aici îmi oferă posibilitatea de a realiza prin perseverență un progres constant, înaintând în sinergie cu restul colegilor pe calea instruirii specifică formării noastre academice.

Lect. univ. dr. Sergiu Pîrju
Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Universitatea „Danubius”

Laura Danilescu

Universitatea „Danubius” este o sumă de provocări: aceea de a valorifica prin transmitere cunoașterea acumulată și aceea de a interacționa cu generația tânără.
Danubius este totodată și oportunitate: aceea de a evolua în cariera didactică și de cercetare. Nu în ultimul rând Danubius înseamnă prietenie, spirit, comunitate și mândrie. Toate aceste valori m-au însoțit în cariera universitară și devenirea mea profesională, iar Danubius este mediul ideal pentru împlinirea lor.

Lect. univ. dr. Laura Danilescu
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius"

Lacramioara Mocanu

Mi-am început colaborarea cu Universitatea „Danubius” din Galați acum zece ani. Danubius mi-a oferit posibilitatea de a-mi lărgi orizontul profesional și uman, de a face parte din lumea academică danubiană, mereu activă, deschisă la nou, dinamică și creativă.  
Toată această experiență academică mă stimulează, mă provoacă și mă încurajează să-mi ating obiectivele personale într-un context stimulativ și generos.
Danubius a dat un sens nou devenirii mele.

Lect. univ. dr. Lăcrămioara Mocanu
Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Universitatea „Danubius”

Ionut Stefan

Pentru mulți poate părea ciudat ca un absolvent de filozofie, deci obișnuit cu pragmatismul, să se antreneze într-o provocare universitară de tip privat și într-o specializare care doar tangențial are legătură cu formarea inițială. Și totuși, în Danubius am găsit mediul propice pentru a-mi continua preocupările filozofice și a-mi construi o carieră universitară în concordanță cu așteptările mele. Sunt încântat să aparțin unei comunități stimulative, performante și în largă deschidere spre lume.

Lect. univ. dr. Ionuț Ștefan
Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Universitatea „Danubius”

Gheorghe Panfiloiu

La Danubius am întâlnit ceea ce credeam că înseamnă o Universitate: calitate maximă, performanță didactică și academică, inclusiv acea deschidere necesară spre societatea civilă, fără de care o instituție publică nu-și are rostul. De aceea sunt încântat că fac parte din acest angrenaj select.

Lect. univ. dr. Gheorghe Panfiloiu
Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Universitatea „Danubius”

Fanel Teodorascu

Pentru mine Universitatea „Danubius” a însemnat șansa de a accede într-un mediu elevat, performant și stimulativ în același timp. Faptul că atât eu cât și soția mea suntem absolvenți la Danubius e un atu în plus în ceea ce înseamnă atașamentul nostru față de valorile academice promovate de această instituție, care a făcut istorie în spațiul danubian și care a devenit etalon pentru alte universități.

Lect. univ. dr. Fănel Teodoraşcu
Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Universitatea „Danubius”

Diploma de studii

Actele de studii din învăţămîntul superior sunt documente oficiale de stat, care conferă titularilor acestora drepturi şi obligaţii ce decurg din Legea Invăţămîntului.
Biroul Acte de Studii gestionează, completează şi eliberează actele de studii, duplicate ale actelor de studii şi certificatelor de studii fără examen de finalizare,din învăţămîntul superior. Sediul biroului este în Clădirea Administrativ a Universității„Danubius"din Galați, Bulevardul Galați nr.3.
Actele necesare ridicării unui act de studiu sunt :
• Buletin/carte de identitate (în original) pentru cetăţenii români şi paşaport (în original) pentru cetăţenii străini precum şi certificat de căsătorie sau alt document care atestă schimbarea numelui, daca modificarea s-a produs ulterior absolvirii studiilor.
• Chitanţa reprezentând taxa de 100 lei pentru eliberarea diplomei de licenţă/master (se achită la casieria universităţii ). Pentru absolventii incepand cu promotia 2013, aceasta taxa este inclusa in taxa de licenta/dizertatie.
IMPORTANT! - Actele de studii se eliberează personal titularului, o singură dată, în original. În situaţia în care titularul actului de studii nu se poate prezenta personal în vederea eliberării, poate împuternici o altă persoană, printr-o procură autentificată de un notar public din România sau de către Serviciul Consular Român al Ambasadei din ţara în care se află titularul.
În cazul în care, ulterior absolvirii, a survenit o schimbare a numelui, titularul actului de studii va specifica în procură numele avut în timpul studiilor. La procură se ataşează o copie a cărţii de identitate a titularului, iar mandatarul se va legitima cu actul de identitate prevăzut în procură.
Pierderea sau distrugerea actelor de studii
În cazul pierderii sau distrugerii actelor de studii, se pot elibera duplicate ale acestora, în urma depunerii următoarelor documente:
• Monitorul Oficial al României – exemplar integral şi original – în care a apărut anunţul pierderii actului (actelor) de studii sau actul de studii în cauză, dacă actul de studii este deteriorat parţial sau plastifiat. În anunţ vor fi menţionate: denumirea actului, numele şi prenumele titularului, aşa cum apar pe actul pierdut sau deteriorat, iniţiala tatălui, anul finalizării studiilor, seria şi numărul actului respectiv, numărul şi data eliberării acestuia. În cazul în care nu mai deţineţi nici o copie a actului pierdut, puteţi solicita o adeverinţă cu datele necesare publicării în Monitorul Oficial.
• Declaraţie pe propria răspundere, autentificată la un notar public asupra împrejurărilor în care actul a fost pierdut, distrus complet sau deteriorat parţial, de asemenea în original.
• Certificat de naştere în xerocopie.
• Două fotografii (3/4) color, realizate recent, pe hîrtie fototgrafică., mată. În fotografie, solicitantul va purta haine de culori deschise
• Un timbru fiscal de 1 leu pentru actul de studiu pierdut.
• Chitanţă reprezentînd taxa de 200 lei pentru eliberarea fiecare duplicate al actului de studii pierdut.
• Cerere de întocmire a duplicatului, adresată rectorului universităţii..
Dosarul cuprinzând documentele menţionate mai sus este suspus aprobării Biroului Senatului, iar eliberarea duplicatului se poate face într-un interval cuprins între 30-90 de zile de la data aprobării. Eliberarea duplicatului se face personal sau prin mandatar, în condiţiile specificate mai sus.
IMPORTANT:
Păstraţi în bune condiţii originalele actelor de studii şi evitaţi depunerea acestora la dosarele de concurs.
Nu plastifiaţi originalele actelor de studii, deoarece puteţi avea dificultăţi în privinţa autentificării şi apostilării acestora.
Persoanele beneficiare a actelor de studii
Duplicate ale actelor de studii
Programul de funcționare pentru eliberarea actelor de studii este:
Luni-Vineri , între orele:
8,30 – 9,30
13,30 – 15,30

PERSOANA DE CONTACT: ing.Iustina Ieremie, secretar șef birou acte de studii;
telefon : 0372.361.180
e-mail : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Comunitatea Alumni

Bine ai venit in comunitatea ALUMNI!

Suntem mandri de realizarile absolventilor nostri si portalul pe care l-am creat pentru voi are rolul de a păstra o legătură permanentă unii cu ceilalti.

Universitatea Danubius oferă sprijin după absolvirea cursurilor sau programelor de pregătire profesională şi de-a lungul întregii cariere.

Calitatea de membru este acordată gratuit absolvenţilor noştri. Este o comunitate online, privată, creată exclusiv pentru absolvenţii Danubius. Este un mediu securizat prin parolă şi nume de utilizator.

După ce te-ai înregistrat, administratorul site-ului va analiza profilul tău şi după validare, vei primi un email cu detaliile de logare.

Devino membru si profita de urmatoarele avantaje si servicii:

 Reconecteaza-te cu fostii colegi si profesori;

 Organizeaza reuniuni ale promotiei tale;

 Împartaseste stiri din activitatile tale;

 Descopera metode de a sprijini scoala în care ai învatat.

Comunitatea online iti pune la dispozitie:

 Platforma de mesaje pentru In Memorial, Lost/Missing Alumni, Career & Volunteer Center, Class Notes, School & Alumni News;

 Abonamente electronice pentru a te tine la curent cu emailurile trimise de fostii tai colegi si cu mesajele actualizate ale comunitatii;

 Lista absolventilor cu posibilitate de selectie în functie de promotie, nume sau ocupatie;

 Lista absolventilor disparuti/cautati pentru a te ajuta sa gasesti persoane pe care tu sau altii le cauti;

 Retele de socializare precum Facebook, Skype, LinkedIn etc.

Cauta-ti colegii si prietenii si creeaza noi conexiuni!

Tot ceea ce trebuie sa faci ca sa profiti de avantajele pe care comunitatea alumni si le pune la dispozitie este sa incepi procesul de inregistrare (registration process) pentru a-ti crea un cont.

Sus