ZI MARE PENTRU DOMNUL CONF. UNIV. DR. GHEORGHE LATEȘ: O NOUĂ ETAPĂ, PENSIONAREA
- dimensiunea fontului micește mărimea fontului creşte dimensiunea fontului
- Imprimare
Zi specială pentru comunitatea academică Danubius. Ieri, 24 noiembrie, a sărbătorit debutul unei noi etape a vieții unuia dintre membrii săi, pensionarea domnului Conf. univ. dr. Gheorghe LATEȘ, cadru didactic la Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, coordonator al Salonului Academic Cultural Danubius.
Proaspătul pensionat, ”omul minunat și aparte”, astfel cum a fost caracterizat de către domnul Rector Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ, domnul Conf. univ. dr. Gheorghe LATEȘ a ”făcut cărarea Universității ”Danubius” timp de 10 ani”. Pentru mine, această universitate este un reper existențial, academic, cultural și uman. Este locul în care am găsit o altfel de relaționare umană, o altfel de atmosferă, o altfel de căldură.”
Maratonul mesajelor de mulțumire pentru implicarea deosebită în dezvoltarea culturală a Universității ”Danubius”, prin inițierea și coordonarea Salonului Academic Cultural Danubius, pentru inițiativa unui proiect științific internațional de un real succes : Conferința internațională: Dunărea- Axă a identității europene cât și pentru stabilirea unor extraordinare relații de cooperare și prietenie cu mediul academic din Ucraina, a debutat cu intervenția domnului Președinte – Fondator al Universității ”Danubius” domnul Prof. univ. dr. Benone PUȘCĂ precum și a domnului Rector al acestei universități, Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ.
Profesorul care i-a fost alături încă de la primele începuturi, pentru care domnul Președinte – Fondator a declarat că are cele mai alese gânduri de admirație și apreciere și, totodată, omul de care Universitatea ”Danubius” nu se desparte odată cu acest moment, al pensionării, deoarece o universitate nu poate exista fără activități științifice și culturale, a primit o Diplomă de Fidelitate precum și plachetă care să îi amintească de respectul și recunoștința purtate de membrii colectivității Danubius.
Conf. univ. dr. Coriolan PĂUNESCU: Sunt încântat pentru că mă aflu astăzi aici, pentru că am reușit să cunosc mai bine un om. Putem avea zile frumoase chiar și atunci când ne încearcă unele nostalgii. Este minunat! Îl rog pe domnul Lateș să se înarmeze cu multă răbdare! Se spune că pensionarea este o etapă scurtă dar, în realitate, ea este lungă prin trăirile ei, prin evenimentele ei.”
Sărbătoritul Universității ”Danubius”, domnul Conf. univ. dr. Gheorghe LATEȘ, în stilul umoristic propriu, așa cum ne-a obișnuit, a mărturisit faptul că este posibil ca, începând de acum, odată cu vârsta pensionării, să revină la o propunere pe care a primit-o în urmă cu 25 de ani, aceea de a deveni preot. Poate ar trebui să îmi încep cariera în teologie. Desigur, remarca dumnealui a fost făcută în contextul de oportunitate pe care l-a identificat cu referire la subiectul sexismului, tema cărții Sexismul. Actualitate. Studii de caz. Perspective lansată la ediția de noiembrie a Salonului Academic Cultural Danubius, oportunitatea de a trata această temă și din perspectiva creștină
Pe aceeași notă umoristică și totodată optimistă, domnul Conf. univ. dr. Gheorghe LATEȘ, încheie: ”E imoral să scoți la pensie un ins foarte activ la vârsta asta! Înțeleg că trebuie să încep niște lucruri poate cu mai mult curaj!
Nu mă despart de Danubius deoarece starea de studenție, starea de profesorat trebuie să rămână permanent. Relațiile transfrontaliere pe care le-am închegat trebuie să continue!”
Așa să și faceți domnule profesor! Continuați să ”faceți cărarea Universității noastre”, în sensul ei spiritual. Deoarece noi, cadrele didactice care ne-am născut mai târziu, avem atâta nevoie de aceste cărări bătătorite încât nu ne putem abate de la ceea ce, oameni ca dumneavoastră, au construit, cu atâta migală, în zeci de ani de experiență.
La mulți și frumoși ani de pensie!
Purtător de cuvânt – Universitatae ”Danubius”,
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE