Noutăţi

TIMPURI ÎNVOLBURATE ȘI INTEROGAȚIE FINITĂ. ARTA SCRIERII DEZVĂLUITĂ PUBLICULUI GĂLĂȚEAN

Prima ediţie a Salonului Academic Cultural Danubius

Prima ediţie a Salonului Academic Cultural Danubius a avut loc, pe data de 14 noiembrie, la sediul Universităţii ”Danubius” fiind lansate două cărţi ai căror autori sunt patriarhii culturali : Prof. univ. dr. Benone PUŞCĂ şi domnul Conf. univ. dr. Coriolan PĂUNESCU.

Evenimentul a fost deschis de către domnul Conf. Univ. dr. Ghoerghe LATEŞ, coordonator al Salonului Academic Cultural Danubius, cu prezentarea celor două cărţi lansate cu această ocazie: Volumul cinci al romanului Timpuri învolburate – Benone PUŞCĂ şi volumul de poezii  Interogaţie finită – Coriolann PĂUNESCU.

TIMPURI ÎNVOLBURATE – epopee a omului, epopee a timpurilor

În cartea domnului Prof. univ. dr. Benone PUŞCĂTimpuri învolburate, simţim omul care vorbeşte. Seria de cinci volume a acestui roman este, în parte, autobibliografică, în parte, înglobează informaţii de anvergură socială care trebuie citite. Cele cinci volume sunt o epopee nu doar a omului ci şi a timpurilor al căror protagonist sau victimă a fost domnul Prof. univ. dr. Benone PUŞCĂCartea aceasta este şi istoria noastră. Danubienii fac corp comun cu Fondatorul., a declarat Coordonatorul Salonului Academic Cultural Danubius, Conf. Univ. dr. Gheorghe LATEŞ.

”Istoria vieţii mele este descrisă în această carte. Începe din perioada grea, stalinistă, în care nu puteai avea încredere în nimeni. Cei înstăriţi din comune erau numiţi chiaburi şi trimişi la Canalul Dunăre Marea- Neagră.Tatăl meu trebuia să fie dus dar a murit când au venit să îl aresteze.Se urmărea distrugerea acestei categorii sociale pentru a face colectivizarea. Îmi văd viaţa cu ochii minţii ca pe un film. Astăzi ce vremuri trăim? Mereu am trăit timpuri învolburate, noi, românii. De multe ori adevărul a afost ascuns dar astăzi, în democraţie, trebuie spus.”

Este o carte – documentîn sensul în care noile generaţii, ori mai bine zis, cele care nu au trăit pe viu grozăviile acelor vremuri, află lucruri cutremurătoare, a căror cunoaştere este necesară pentru buna şi corecta înţelegere a istoriei acestui popor.

Coriolan PĂUNESCU,  voce lirică autentică în spaţiul gălăţean

Interogaţie finită este o ofrandă adusă muzei poeziei prin care un slujitor al acestei arte vibrează la chemarea ei. Interogaţia se încheie când începe poezia.

”Am descoperit pe Internet versuri fără rimă, aşa cum am scris şi eu ani la rând. Am decis să le culeg într- o carte. Umanitatea s-a creat prin poezie. Astăzi, sunt mai puţini cititori de poezie, dar aceasta este esenţa literaturii.

Poezia este o stare minunată de spirit pe care v-o dăruiesc şi v-o transmit prin căţile mele. Reuşesc? Criticii spun că reuşesc. Vă invit să vă spuneţi părerea, citindu-mă!” – Conf. univ. dr. Coriolan PĂUNESCU.

Salonul Academic Cultural Danubius este  o iniţiativă culturală care are nevoie de forţe noi. Din acest Salon Cultural se va desprinde şi un Cenaclu condus de către Alina CHEŞCĂ, în cadrul căruia studenţii cu aptitudini culturale vor fi încurajaţi să-şi dezvăluie forţa artistică

PRIMA EDITIE A SALONULUI ACADEMIC CULTURAL DANUBIUS

Şef Birou Relaţii Publice,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus