MÂNDRI DE ABSOLVENȚII NOȘTRI! MARIUS MITROF: CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ DE EXCEPȚIE LANSATĂ LA TÂRGUL ESTIVAL ”CARTE LA NISIP”
- dimensiunea fontului micește mărimea fontului creşte dimensiunea fontului
- Imprimare
În urmă cu câteva zile, pe data de 28 iulie, la Casa de Cultură a orașului Mangalia, în cadrul ediției a XVII-a a Târgului estival ”Carte la nisip”, a avut loc o dubla lansare de carte. Este vorba despre volumul ”O istorie a orașului Cernavodă” (Coordonatori: Sorin Marcel Colesniuc, Adrian Cârlescu) și volumul intitulat ”În amintirea unui istoric român – Nicolae Ceachir” (Coordonatori: Dr. Nicoleta Ceachir și Dr. Sorin Marcel Colesniuc), un omagiu adus cercetătorului Nicolae Ceachir, omul care a fondat Asociația de Balcanistică și Slavistică din România.
Acest impresionant volum cuprinde 1200 de pagini în care regăsim zeci de intervenții – mărturii ale oamenilor care l-au cunoscut și au colaborat cu cercetărorul Nicolae Ceachir (1927 – 2007) - studenți, profesori universitari, cercetărori dar și rezultate ale cercetării științifice aparținând unor reputați filologi, profesori, istorici din România, Serbia, Germnania, Polonia, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Italia.
O contribuție valoroasă la această lucrare o are și cercetarea istorică a domnului Marius Mitrof, Consilier de specialitate în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Galați, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității ”Danubius”, studiul domniei sale, intitulat ”Forme ale asocierii etnicilor bulgari la Galați”, completând impresionantul volum ”În amintirea unui istoric român – Nicolae Ceachir”. În cadrul evenimentului Târgul estival ”Carte la nisip” domnul Marius Mitrof a prezentat o serie de informații deosebit de relevante despre istoria orașului Galați sub aspectul imobilelor - monumente istorice care au aparținut etniei bulgare din Galați.
Domnul Marius Mitrof este unul dintre absolvenții Universității ”Danubius” care a menținut legătura cu universitatea participând proactiv la numeroase proiecte de interes pentru comunitatea gălățeană, implicând studenții în proiecte deosebit de importante pentru Galațiul istoric – de ex., Ecologizarea sitului arheologic Barboşi – Tirighina dar și implicându-se, ca reprezentant al Direcției Județene pentru Cultură Galați, în mari proiecte de cercetare ( Sisteme de calitate şi internaţionalizare în învăţământul superior din filiera turism- mediu- cultură). De asemenea, domnia sa a participat la mai multe evenimente științifice organizate de Universității ”Danubius”, aducând pe masa dezbaterilor aspecte de noutate care amenință patrimoniul cultural al României.
Felicitări, alumnus Marius Mitrof!
Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE