Noutăţi

EDIȚIE DE FĂURAR INEDITĂ A SALONULUI ACADEMIC CULTURAL DANUBIUS

poza resedinteIndispensabilă condiției academice, nevoia de a scrie și de a publica, de a pune în prim plan cartea, ca obiect cultural, s-a exteriorizat din nou, joi, 23 februarie, la ediția de Făurar a Salonului Academic Cultural Danubius, o ediție inedită în cadrul căreia au fost lansate două cărți.

Destinul, ca o promisiune..., cartea domnului Președinte Prof. univ. dr. Benone PUȘCĂ, a fost lansată într-o atmosferă plină de emoții induse de trăirile unui destin spus și scris. Destinul unui tată, destinul unui fiu, destinul unei universități.

pusca lates copy”O carte absolut specială, de o factură inedită, pentru că domnul Prof. univ. dr. Benone PUȘCĂ s-a hotărât să vorbească despre relația specială dintre tată și fiu. Un tată care și-a propus să construiască, odată cu destinul fiului său, și destinul unei universități în care fiul, Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ, să ducă mai departe ideea familiei, a tatătului, a unei continuități în spirit.” Conf. univ. dr. Gheorghe LATEȘ, Coordonator al Salonului Academic Cultural Danubius.

petra 1Pe aceeași frecvență, a experienței personale, s-a desfășurat și cea de a doua parte a Salonului Academic Cultural. Doamna Lect. univ. dr. Petra Alina MARINESCU, proaspăt venită în comunitatea academică Danubius, cadru didactic la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, a lansat prima sa carte, parte de avangardă din teza de doctorat: The Discursive Dimension of Employee Engagement and Disangagement, o carte publicată, în limba engleză, de Editura Peter Lang.

petra 2Cercearea empirică a doamnei Lect. univ. dr. Petra Alina MARINESCU abordează tema dimensiunii discursive a implicării și dezangajării organizaționale, autoarea dorind să creeze un instrument util angajaților, organizațiilor dar și specialiștilor în resurse umane. Ceea ce conferă valoare științifică acestei lucrări este faptul că această cercetare s-a bazat, dincolo de o bogată bibliografie străină, subiectul fiind insuficient tratat în România, pe studiul propriei experiențe profesionale într-un renumit trust de presă. Astfel, cartea doamnei Lect. univ. dr. Petra Alina MARINESCU surprinde propriul proces al dezangajării și implicațiile sale, un proces pe care l-a conștientizat și l-a înțeles după ce a încheiat relațiile contractuale cu trustul de presă în cadrul căruia avansase profesional, devenind PR manager. Este, potrivit domnului Conf. univ. dr. Gheorghe LATEȘ,”o experiență umană transformată într-un studiu de sociologie aplicată”.

Citind această carte, angajații vor găsi explicația și soluția demotivării profesionale, a epuizării fizice și intelectuale care conduc la dezangajarea organizațională. Pe de altă parte, organizațiile sunt încurajate să invenstească în bunăstarea salariaților, astfel fiind reduse, semnificativ, absenteismul, infidelitatea și furtul. Productivitatea unui angajat crește dacă acesta este fericit!

Danubius trăiește prin oamenii săi și prin cărțile lor!

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus