Licență pentru piața muncii - proiectul care adaptează și actualizează programul de licență în domeniul Drept împlinește un an de la implementare!
- dimensiunea fontului micește mărimea fontului creşte dimensiunea fontului
- Imprimare
Acum un an, în luna mai, Universitatea „Danubius"din Galaţi în parteneriat cu Transparency International Romania au început implementarea proiectul „Licenţă pentru piaţa muncii", proiect al cărui obiectiv constă în îmbunătăţirea calităţii şi relevanţei ofertei educaţionale în învăţământul superior.
În cele aproape 12 luni, pentru realizarea acestui obiectiv, au fost realizate acţiuni inovatoare destinate asigurării calităţii procesului educaţional şi adaptării acestuia la exigenţele de pe piaţa muncii, prin creşterea calităţii ofertei educaţionale în domeniul ştiinţelor juridice din domeniul universitar la nivelul regiunii Sud - Est (Ilfov şi Galaţi), precum şi printr-o corelare a unui program de licenţă adecvat cerinţelor actuale de pe piaţa muncii şi facilitarea accesului la învăţământul superior prin implementarea unei componente de e - learning.
Activitățile relevante derulate în lunile aprilie și mai, în cadrul acestui proiect, constau în: A5 – Dezvoltarea și furnizarea unui program de formare și A6 – Adaptarea și actualizarea unui program de licență în domeniul Drept.
Douăzeci și cinci de cadre didactice ale Facultății de Drept a Universității ”Danubius” participă în cadrul acestui proiect la optsprezece sesiuni de formare prin care se urmărește adaptarea și actualizarea programului de licență în domeniul Drept potrivit cerințelor în continuă schimbare ale pieței muncii astfel încât, absolvenții noului program de licență să își găsească un loc de muncă în aria de competențe dobândite.
Proiectul se finalizează în luna octombrie 2015, 220 de studenți beneficiind de un program de licență în domeniul Drept al cărui curriculum cuprinde o nouă disciplină:Mediere și Comunicare. Prin studierea acestei discipline vor fi aprofundate conceptele fundamentale de gestionare, evaluare şi analiză a conflictelor prin intermediul metodelor alternative de rezolvare a conflictelor. De asemenea, printre obiectivele acestei discipline se numără și: înţelegerea importanţei comunicării în negocierea conflictelor; însuşirea problematicii instituţiei medierii;Delimitarea, din punct de vedere conceptual, teoretic şi practic a conceptului de „metodă alternativă de rezolvare a conflictelor” precum și Cunoaşterea procedurilor de mediere şi a tehnicilor de mediere.
Asistent organizare evenimente,
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE