Facultatea de Comunicare si Relatii Internationale

Facultatea de Comunicare şi Relaţii Internaţionale este o structură a Universităţii „Danubius", care s-a constituit prin comasarea Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării cu Facultatea de Relaţii Internaţionale şi StudiiEuropene. Acest demers a fost legitimat prin H.G. nr. 966/2011. Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării, Specializarea Comunicare Socială şi Relaţii publice a fost autorizată să funcţioneze provizoriu prin Hotărârea de Guvern nr. 693/2003, începând cu 1 octombrie 2003, privind structurile şi specializările universitare acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu din instituţiile de învăţământ superior. În anul 2004, prin H.G.1609, denumirea specializării a devenit Comunicare şi Relaţii Publice.

Structura iniţială a planului de învăţământ a fost cea de 4 ani, iar ca urmare a Procesului Bologna s-a trecut la o structură de 3 ani. Astfel, în 2007 au absolvit două serii de studenţi, una de lungă şi cealaltă de scurtă durată. După două serii de licenţă şi cu o componenţă a colectivului de cadre didactice mult ameliorată, programul de studii Comunicare şi Relaţii Publice a fost acreditat prin H.G. 169/2011.

Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene a fost înfiinţată în baza Recomandării nr.1700 din 15.07.2005 a Consiliului Naţional de Evaluare Academică şi Acreditare şi a fost autorizată să funcţioneze provizoriu pentru forma de învăţămant zi prin H. G. nr. 676 din 28.06.2007, publicată în Monitorul Oficial nr. 481/18.07.2007.

Misiunea specializării Psihologie din cadrul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Internaţionale este de a forma specialişti pregătiţi să ofere diferite categorii de servicii psihologice, educativ-terapeutice şi recuperative, capabili să contribuie la ridicarea prestigiului profesiei de psiholog şi la dezvoltarea cercetării în domeniul ştiinţelor educaţiei şi sociale. Scopul specializării constă în pregătirea unor profesionişti de înaltă ţinută care să gândească critic şi inovativ şi să aplice cunoştinţele şi abilităţile psihologice în viaţa lor personală şi profesională.

Sus