Logo
Imprimă această pagină

ȚINTA: WEB OF SCIENCE

ÎNTÂLNIRE DE GRADUL 0 CU REPREZENTANȚI C.N.A.T.D.C.U.

 

 

isi prima

Ce, cât și unde publică profesorii studiile științifice pentru a avea relevanță științifică la nivel internațional? Ce înseamnă revistă indexată ISI și cum trebuie să fie redactat un articol științific pentru a fi acceptat la o asemenea publicație? Cam acestea au fot întrebările la care s-au primit răspunsuri din partea domnului Conf. univ. dr. habilitat Alin ANDRIEȘ (Universitatea « Alexandru Ioan Cuza » Iaşi) membru C.N.A.T.D.C.U., la invitaţia domnului Conf. univ. dr. Florian NUȚĂ, în cadrul seminarului informativ cu tema Bune practici în redactarea unui articol indexat Web of Science (ISI) care a avut loc la Universitatea ”Danubius”, pe data de 7 decembrie.

Pentru cadrele didactice universitare este foarte important să găsească acele subiecte de interes pentru comunitatea academică internațională și să le abordeze dintr-o perspectivă unică astfel încât cercetarea lor să fie utilă practicienilor din diferite domenii dar și celorlalți colegi din mediul academic și, nu în ultimul rând, rezultatul cercetării profesorilor universitari să servească intereselor studenților care doresc să se specializeze în domeniul respectiv.

isi 1

Problema publicațiilor indexate Web of Science ISI a fost despicată în detaliu, domnul  Conf. univ. dr. Alin ANDRIEȘ împărtășind colegilor de la universitatea gălățeană o serie de aspecte cu care se confruntă în activitatea sa de redactor al Review of Business and Economic Studies. Asa da, asa nu! pornind de la titlul unui articol, abstract, conținut, modul de citare etc. , domnia sa exemplificând situații în care un articol este respins pentru că titlul este prea lung sau abstractul nu subliniază esența materialului științific, nu aduce în atenția cititorului ceea ce este original, unic, de interes în repectiva cercetare științifică.

O universitate de elită în mediul internațional presupune nu doar performanță didactică ci, pe același podium, cercetare științifică de calitate. De altfel, potrivit domnului Conf. univ. dr. Florian NUȚĂ – Prorector cu cercetarea științifică – Universitatea ”Danubius”, una dintre țintele majore în domeniul cercetării științifice la nivelul universității noastre se referă la vizibilitate si relevantă natională si internatională, transferabilitatea rezultatelor în procesul educational si in relatia cu partenerii sociali, capacitatea de integrare a studentilor si masteranzilor in activităti specifice, un cadru institutional optim pentru imbunătătirea permanentă a competentelor si abilitătilor specifice si flexibilitate institutională din perspectivă stiintifică”.

 

 

Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Universitatea Danubius Galati | Romania